Eco by strandnära - Stora Frö

Ort: Stora Frö
Adress: Dansbanevägen 3, 380 62 MÖRBYLÅNGA
Telefon: 0485-366 00

Eco by StrandNära är långt mer än en plats att bo på. Det är mest av allt en stämning och ett hem. Ett hem som välkomnar sina gäster på ett ödmjukt och avslappnat sätt. Vi bryr oss om gästen och fokuserar på stilla ro, god ekologisk mat och den behagliga, vackra omgivningen. Njut av vårt underbara Öland med härliga promenadstråk,  frisk havsbris, fågelkvitter & fantastisk natur.

Välkommen till ett miljöcertifierat Badhotell i sekelskifteslik pensionatmiljö. Eco by StrandNära bjuder på ett naturskönt Bed & Breakfast  i charmig trädgårdsmiljö med idylliska, lugna omgivningar. Ett stenkast från havet med bad & långa strandpromenader kan du njuta hos oss i lugn & ro. På StrandNära sover  du med gott samvete på våra vita eko-certifierade lakan av bomullssatin. Vaknar upp till fågelkvitter och en härlig ekologisk frukost med rykande färskt ekocertifierat kaffe från vårt lokala kafferosteri Balck Coffee & hembakt bröd på ekologiskt Ölandsvete från Isgärde kvarn, strax norr om bron. Därefter är det bara att lämna rummet för att ge dig ut på dagens äventyr.

Under sommarens ljumma kvällar serverar vi en ekologisk middag på vår restaurang Eco by StrandNära. Det gläder oss att kunna föra vidare det som fröken Julia en gång i tiden skapade då hon byggde Pensionat Sandbergen på 20-talet. Julia drev ”Café Julia” i Mörbylånga samtidigt som hon byggde pensionatet och vår strävan är att återskapa känslan av ett badpensionat som lever och är tillgängligt för gäster som vill njuta av Öland, året runt.

Vårt koncept bygger på en hållbar framtid där råvaran går direkt från jord till bord. Vi samarbetar med ekologiska odlare och hanterar varje råvara varsamt. Alla våra rätter lagas i köket på StrandNära, med helt naturliga råvaror & kärlek. Vår meny kan variera beroende på väder & odlingsförhållanden. Varje dag får vi nya leveranser av odlarna, först då vet vi vilka råvaror vi har att tillaga för kvällen. Det är något som vi ser som en fantastisk förmån, att råvarorna plockas direkt från jorden och efter ett par timmar har vi dem i vårt kök.
Vi fokuserar på att låta maten stå i centrum och att varje råvara får den plats den förtjänar. Alla våra rotfrukter & ägg kommer från Botulf på biodynamiska Solmarka Gård, där hönsen springer fritt på stora åkrar. Våra fantastiska grönsaker, tomater, bär, örter & blommor plockar vi tillsammans med IngMarie på ekologiska Portskjulet i Björnhovda. Öl och vin väljer vi tillsammans med Peter de Gooyert som handlar direkt från ekologiska gårdar & bryggerier. För oss är det här självklarheter och vi kallar det lyx.

På en liten promenad från StrandNära finner Ni vackra badstigar längs södra Ölands längsta klapperstensstrand. De vackert sluttande Sandbergen sträcker ut sig längs sundet och bjuder på magiska solnedgångar. Den pittoreska ölandsbyn Stora Frö med örtagård, krukmakeri & loppisar ligger på gångavstånd. Med en liten tur på cykel eller med bil når Du unika smultronställen. Det berömda världsarvet Alvaret med sitt rika djur- och växtliv breder ut sig över södra Öland & skapar magnifika vidder.

Text uppdaterad: 2022-06-15

Ort: Stora Frö
Adress: Dansbanevägen 3, 380 62 MÖRBYLÅNGA
Telefon: 0485-366 00
Dela med vänner:
Annons

Relaterade händelser