Sandviks Gästhamn - Sandvik

Telefon: 0485-88374

Sandviks hamn är en liten gemytlig hamn vid norra Ölands västra kust. Det är ursprungligen ett fiskeläge, men hamnen fungerar idag tills törsta delen som gästhamn med plats för 70 båtar. Säsongen 2007 hade man 1337 gästnätter med fritidsbåtar och 103 gästnätter med husbilar i hamnen.

Sandvik är ett gammalt samhälle som på senare å fått intressanta nybyggnationer i det före detta stenindustriområdet. Med gästhamn, en fin badstrand, en av världens största kvarnar och god service är Sandvik ett populärt turistmål med mycket liv och rörelse sommartid. Kuststräckan här kallas ibland för Stenkusten. Den är karg och stenig med vidsträckta alvarmarker, spår av stenbrytning och sparsam bebyggelse.

Service
I hamnen finns vatten, el, toalett, dusch och tvättstuga. Du kan tanka diesel och det finns möjlighet att fylla på/köpa gasol i närheten.

Hamnen har också fiskaffär och café. Inom några hundra meter finns service i form av mataffär, restauranger, postlåda, bensinmack, ombud för apotek och systembolag, bussförbindelse med mera.

Har du goda vänner med husbil?
Då kan ni ses i Sandviks hamn. Hamnarna är populära övernattningsplatser för besökare med husbil och vi satsar på att kunna erbjuda samma service för besökare med husbilar som med båtar.

Priser
För båt: 180 kr/dygn. För husbil: 160 kr/dygn. I priset ingår toalett. För dusch tillkommer 5 kr samt 20 kr för el.

Kontakt
Gästhamnsvärd är Henrik Pettersson

Källa: Borgholm Energi – www.borgholmenergi.se

Text uppdaterad: 2017-11-6

Telefon: 0485-88374
Dela med vänner:
Annons

Relaterade händelser