Sandviks Gästhamn - Sandvik

Telefon: 0485-88 006

Sandviks hamn är en liten gemytlig hamn vid norra Ölands västra kust. Det är ursprungligen ett fiskeläge, men hamnen fungerar idag tills törsta delen som gästhamn med plats för 70 båtar. Säsongen 2007 hade man 1337 gästnätter med fritidsbåtar och 103 gästnätter med husbilar i hamnen.

Sandvik är ett gammalt samhälle som på senare å fått intressanta nybyggnationer i det före detta stenindustriområdet. Med gästhamn, en fin badstrand, en av världens största kvarnar och god service är Sandvik ett populärt turistmål med mycket liv och rörelse sommartid. Kuststräckan här kallas ibland för Stenkusten. Den är karg och stenig med vidsträckta alvarmarker, spår av stenbrytning och sparsam bebyggelse.

Service
I hamnen finns vatten, el, toalett, dusch och tvättstuga. Du kan tanka diesel och det finns möjlighet att fylla på/köpa gasol i närheten.

Hamnen har också fiskaffär och café. Inom några hundra meter finns service i form av mataffär, restauranger, postlåda, bensinmack, ombud för apotek och systembolag, bussförbindelse med mera.

Har du goda vänner med husbil?
Då kan ni ses i Sandviks hamn. Hamnarna är populära övernattningsplatser för besökare med husbil och vi satsar på att kunna erbjuda samma service för besökare med husbilar som med båtar.

Priser
Se kommunens hemsida 

Kontakt
Gästhamnsvärd är Hans Johannesson

Källa: Borgholms kommun – www.borgholm.se

Text uppdaterad: 2023-08-7

Telefon: 0485-88 006
Dela med vänner:
Annons

Relaterade händelser