Byxelkroks gästhamn - Byxelkrok

Telefon: 070-579 61 00

Byxelkroks gästhamn är en av de mest välbesökta gästhamnarna på Öland. Den finns längst norrut vid Ölands västra kust.

Byxelkrok är ursprungligen en fiskeby, men hamnen fungerar idag som färjeläge och gästhamn med plats för 70 båtar. Säsongen 2007 hade vi 3097 gästnätter med fritidsbåtar och 187 gästnätter med husbilar i hamnen.

Aktiviteten bland sjöbodarna är livlig sommartid. Inom några hundra meter finns service i form av mataffär, fiskrökeri, restauranger, cykeluthyrning (i hamnen), post, ombud för apotek och systembolag, bussförbindelse med mera. I samhället finns gott om olika former av övernattningsmöjligheter. Från Byxelkroks hamn går färjeturer till Oskarshamn och Blå Jungfrun.

Service

I hamnen finns vatten, el, toalett, dusch, tvättstuga och latrintömningsmöjligheter. Hamnen har en sjömack och det finns möjlighet att fylla på/köpa gasol i närheten. Nu har vi även trådlöst bredband för dig som vill hålla kontakten! Du kan samtidigt njuta av de vanligtvis många soltimmarna och en mycket vacker solnedgång.

Har du goda vänner med husbil?

Då kan ni ses i Byxelkroks hamn. Hamnarna är populära övernattningsplatser för besökare med husbil och vi satsar på att kunna erbjuda samma service för besökare med husbilar som med båtar.

Kontakt

Gästhamnsvärd är Kenneth Niklasson, 070-579 61 00.

Källa: Borgholm Energi – www.borgholmenergi.se

Text uppdaterad: 2013-04-29

Telefon: 070-579 61 00
Dela med vänner:
Annons

Relaterade händelser